Tilbehør

Hjemmelavet hummus

DSC_0012

Humus er simpelthen så lækkert og nemt, og kan bruges som tilbehør eller dyppelse til en masse forskellige retter, eller som dip til grøntsagsstænger (det er så undervurderet).

Jeg har længe kæmpet med at få den lækreste og mest cremede konsistens på min humus, og jeg har endelig knækket koden.

I min humus har jeg, af væske, både brugt yoghurt, olivenolie og vand. Jeg har før eksperimenteret med enten yoghurt eller olivenolie, men jeg synes kombinationen af det syrlige men cremede fra yoghurten sammen med det fede fra olivenolien er helt perfekt!

Du skal bruge:

Til et glas/skål

1 ds kikærter
1 hvidløg
1/4 løg
3 tsk tahin
4 spsk yoghurt
1/2 dl olivenolie
1/2 dl vand
1 tsk spidskommen
1 knivspids chill
1/2 tsk paprika
Saften fra 1 lille citron (eller 1/2 stor)
Salt

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne godt og kom dem i en blender.

Pil hvidløg og løg og skær i mindre stykker og kom i blenderen.

Tilsæt de resterende ingredienser (hold dog lige igen med olie og vand, tilsæt det lidt af gangen for at få den rette konsistens.

Smag til med salt og eventuelt lidt mere citron/krydderier. Velbekomme!

DSC_0010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *