Tilbehør

Chili cheese tops

4 Chili cheese tops fredesfoodlog

Jeg er en sucker for McDonalds’ chili cheese tops og tænkte derfor at man må kunne lave dem selv. Og det kan man! De blev så lækre sprøde udenpå og dejlig saftige og cremede af smeltet os indeni. Mums! Jeg brugte cheddar og emmentaler, da det er oste der nemt smelter, men hvis ikke du er til en så dyb smag af ost, eller de skal være børnevenlige, kan du også bruge revet mozarella i stedet for emmentaler, jeg synes dog osten så bliver lidt mere gummiagtig, så jeg vil foretrække cheddar og emmentaler.

Du skal bruge:

Til 24 stk.

200 g emmentaler
200 g cheddar
60 g finthakkede jalapenos (jeg kan godt lide dem stærke, så du kan sagtens komme mindre i)
4 æg til panering
Mel
Rasp
1/2-1 l rapsolie

Fremgangsmåde:

Riv emmentaler og cheddar i en stor skål. Hak jalapeños fint og bland dem sammen med osten. Form dem til 24 små kugler og stil dem på frys indtil du gør paneringen klar.

Pisk 4 æg i en skål og hæld herefter mel og rasp op i hver deres skål.

Tag nu kuglerne ud af fryseren og paner dem. Først i mel, æg, rasp, æg, rasp, ja en dobbelt panering 😉

Varm imens olien op i en gryde, jeg brugte en lille kasserolle, jo mindre gryden er, jo mindre olie skal du bruge. Dog tager det også lidt længere tid, da der ikke kan være så mange i, men det går alligevel forholdsvis hurtigt.

Hold olien på 180 grader og start så stegning. Hvis olien er for varm bliver de helt mørke uden at være smeltede indeni, og det kan vi jo ikke have.

Jeg lavede dem første gang uden at have et termometer og der passede det med at komfuret stod på 7 ud af 9.

Server dem som de er, og gør dine gæster glade! Velbekomme!

Billederne er taget af Kristina Christiansen

Chili cheese tops fredesfoodlog

2 Chili cheese tops fredesfoodlog

3 Chili cheese tops fredesfoodlog

4 Chili cheese tops fredesfoodlog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *