Det søde køkken

Ølkage – klassisk med tandsmør

DSC_3644

Sidste søndag i advent og dermed også juleaften i år. Jeg har glædet mig helt vildt til denne dag, og jeg elsker jul! I dagens adventskalender er det en opskrift på en klassisk ølkage der smager helt forrygende med tandsmør.

Du skal bruge:

Til 8-10 personer

1 hvidt øl
500 g hvedemel
500 g muscovadosukker eller brun farin
3 tsk kanel
3 tsk stødt nelliker
3 tsk stødt ingefær
3 tsk bagepulver

Smør til servering, det er vigtigt det er rigtigt smør og ikke smørbar, det smager meget bedre!

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 180 grader varmluft

Bland alle ingredienserne godt sammen og kom dejen i en rugbrødsform (min var 30 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter eller til der ikke længere er kagedej på en tandstik, når du stikker den ned i kagen.

Server kagen lun med et godt lag SMØR! Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *