Aftensmad og frokost, Bagværk, Tilbehør

Pandebrød – perfekt til durum eller mellemøstlige retter

DSC_0001

Sponsoreret af Urtekram

Pandebrød er det nemmeste at lave og så fuldfører de bare oplevelsen af et mellemøstligt måltid. De kan også sagtens serveres til diverse gryderetter, indiske retter eller som en durum med falafler, kebab eller kylling.

Jeg serverede disse skønne pandebrød med en raita dressing og falafler. Det var en af de dage det skulle gå hurtigt, så jeg brugte Urtekrams Falafelmix. Det er simpelthen så nemt. Man tilsætter 4 dl kogende vand og lader det så lidt. Så rører man det godt sammen og steger dem. Det tager max 20 minutter i alt, og de er faktisk rigtig gode. Jeg synes dog de manglede salt, så det tilsatte jeg, men det er jo også en smagssag, og jeg er vidst lidt af en saltgris.

Du skal bruge:

Til 6-8 pandebrød

300 g hvedemel
100 g grahamsmel
1/2 dl olie
2,5 dl vand
1 tsk salt
1 tsk spidskommen (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Bland olie, vand, salt og spidskommen. Sigt herefter melet i og ælt det godt sammen.

Del dejen op i 6-8 boller og rul dem tyndt ud, brug eventuelt lidt ekstra mel, til at rulle dem ud.

Steg dem på panden, ca. ved middelvarme, til de er færdige og gennembagte.

Servereringsforslag:

  1. Falaflerhumus og sprøde grøntsager
  2. Kebab, salat og en hjemmelavet creme fraiche dressing
  3. Brug dem som tilbehør til en lækker indiske mulligatawny

DSC_0007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *