Bagværk

Grove pølsehorn

DSC_0020

Vil du pifte madpakken lidt op, både til børnene, men i den grad også til dig selv, er det altid lækkert med et hjemmebagt pølsehorn. Jeg laver altid en stor portion, og så smider jeg en stor del af dem i fryseren, sådan at det er nemt at tage et par stykker op til enten frokost eller madpakken dagen efter.

Du skal bruge: 

Til 24 pølsehorn

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk fint salt
1 tsk honning
1 æg + 1 til pensling
1/2 dl havregryn
2 dl fuldkornshvedemel
5 dl hvedemel
12 pølser
Ketchup
Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og rør godt sammen.

Ælt dejen i hånden eller på maskine i 5-10 minutter og lad den herefter hæve et lunt sted med et viskestykke over sig, i 2 timer.

Halver dejen og start med at rul den første halvdel ud til en stor cirkel på et meldrysset bord, og skær den i 12 trekanter/lagkagestykker.

Pensl et tyndt lag ketchup på trekanten og læg en halv pølse på i den brede ende. Rul herefter og læg pølsehornet på en bageplade beklædt med bagepapir, gerne med den tynde ende nedad. Fortsæt med alle 24 pølsehorn.

Lad pølsehornene efterhæve et lunt sted/stuetemperatur i minimum 30 min, gerne 45 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pensl nu pølsehornene med et pisket æg og drys herefter med sesamfrø. Når ovnen er varm placeres pladen midt i ovnen og de bages i 18 minutter. Hold gerne øje med dem, varmen kan variere fra ovn til ovn. Velbekomme!

DSC_0015

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *