Aftensmad og frokost

Tærte med broccoli, laks, svampe og hytteost

IMG_1573

Jeg savner helt vildt og lave mad og opskrifter for tiden, men midt i eksamenslæsningen bliver det kun til rugbrød og take-away. Jeg fik dog presset tid ind til og få lavet en lille tærte, og den blev så god så jeg selvfølgelig deler den med jer!

Bunden er en fuldkornsmørdej, hvilket jeg altid bruger til tærter, da det giver en større mæthed og bidrager med med nogle gode kostfibre til kroppen. Derudover lavede jeg fyldet med broccoli, svampe og laks, og så tilførte jeg hytteost til æggemassen. Jeg har ikke prøvet tærte med hytteost før, men det er virkelig virkelig lækkert! Helt cremet og lækkert, og konsistensen bliver helt fantastisk!

Ingredienser
Til bunden(mørdej)

125 g smør
2 tsk salt
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
1 spsk vand

Fyld:

1 fed hvidløg
1 skalotteløg
150 g champignon
4 æg
250g hytteost
250g broccoli buketter
125 g varmrøget laks
50 g revet ost til toppen
1 tsk peber
2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Saml alle ingredienser til bunden, ælt endelig ikke for meget på dejen. Stil den på køl i 1 time.

Forvarm ovnen på 175 grader varmluft

Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den tyndt ud, jeg plejer at måle med tærteformen plus et par ekstra centimeter til kanten.

Vend bunden over i tærteformen og pres godt i siderne, sådan at kanterne ikke falder ned når tærten bages.

Stik bunden med en gaffel og bag tærtebunden i 10 minutter midt i ovnen.

Hak hvidløg og løg fint og svits det af på panden i lidt olie til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og kom dem over i en skål.

Skær svampene i skiver og steg dem gyldne på panden, og kom dem herefter over i skålen til løg og hvidløg.

Tilsæt æg og hytteost samt salt og peber.

Fordel broccolibuketterne i den varme tærtebund og hæld herefter æggemassen udover. Fordel herefter den varmrøgede laks og drys til sidst med revet ost.

Bag den midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Velbekomme!

IMG_1575

IMG_1580

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *