Aftensmad og frokost

Svensk pølseret

DSC_0015

Svensk pølseret som faktisk er en traditionel dansk ret, som svenskerne ikke kender? Men sådan er det tit synes jeg.

Nå, svensk pølseret fik jeg sidst for maaaange år siden, og jeg er trods alt kun 20, men det er i hvert fald 10 år siden. Jeg havde nogle pølser i fryseren, da mine forældre har egne køer og grise, og vi derfor har fået produceret okse og svine pølser. Virkelig lækre, med forskellige smagsvarianter som chili, chorizo, cheddar osv. Dem jeg brugte i denne ret var med chili, da jeg godt kan lide den lidt spicy.

Ingredienser til 4 personer:

1 kg kartofler i tern

Olivenolie

2 små løg

1 porrer (kan erstattes af 2 løg, jeg havde bare en rest)

5 forholdsvis store pølser (ca. frankfurter størrelse) (kan både være okse eller gris)

1 ds tomatpure (140 g)

2 tsk paprika

1 tsk chili (kan udelades, kan dog godt lide den bliver lidt spicy)

2 dl madlavningsfløde 4%

1 dl vand

3 spsk hvidvinseddike

Salt og peber

Pynter med purløg og serveres med en grøn salat, det er en meget tung ret, så salaten er god til at løfte den lidt

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne, de skal stadig være en smule al dente, da det ellers bare bliver kartoffelmos.

*Tip* Jeg koger kartoflerne først og så hælder jeg dem i et dørslag for at dryppe af, så kan du bruge samme gryde til at lave resten, det sparer tid og opvask.

Pres hvidløg og steg løg og porrer  i må tern og steg det gyldent i lidt olivenolie. Tilsæt pølserne der er skåret i mundrette stykker.

Tilsæt herefter krydderierne som paprika og chili samt tomatpureen. Varm det godt igennem og tilsæt de resterende ingredienser. Smag til med salt og peber. Velbekomme!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *