Aftensmad og frokost

Spaghetti Carbonara – pastaret med fløde, svampe og bacon

DSC_0007

Jeg fik nogle veninder på besøg og tænkte de skulle forkæles lidt denne dag. Spaghetti Carbonara, den klassiske italienske ret. Mange har et forhold og kendskab til denne ret, og jeg tror der er et utal af versioner, da den er så kendt. Retten kan justeres efter smag, da man kan undlade eller tilsætte hvad man kan lide. Jeg kan f.eks. godt lide at tilsætte parmesanost for at gøre den lidt ekstra cremet, derudover tilsætter jeg også en masse ristede champignon.

Spaghetti Carbonara er en klar favorit i mange hjem, både smagsmæssigt rammer den bredt i forhold til alder. Unge som gamle er vilde med den traditionelle italienske ret. Derudover er det en utrolig hurtig ret at lave. Mange tror det er en tidskrævende og generelt bare krævende ret, men det behøver det slet ikke at være. Grundet flytning havde jeg desværre pakket min pastamaskine ned i den nederste flyttekasse, ellers havde jeg helt sikker lavet pastaen selv, det synes jeg der er en vis tilfredsstillelse i.

Server gerne en frisk salat til, da retten ellers er meget tung. Jeg lavede en hurtig salat af spidskål, agurk, forårsløg og asparges med en syrlig vinaigrette til.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

500 g spaghetti
2 spsk olivenolie
450 g god bacon
300 g champignon, skåret i skiver
2 løg
4 fed hvidløg
4 æg
1/2 l fløde
100 g revet parmesan, gerne ekstra til at rive ud over retten til sidst
En masse friskkværnet peber
Krydderurter til pynt, jeg brugte basilikum, men persille eller anden krydderurt kan også sagtens bruges.

Fremgangsmåde:

Kog pastaen aldente med 4 spsk salt og hæld vandet fra. Tilsæt olivenolien og stil det til side.

Steg halvdelen af baconen sprødt og den anden halvdel halv færdigt. Tag baconen af og lad det dryppe på et stykke køkkenrulle. Steg champignonerne i baconfedtet og kom dem over til baconen, lad det dryppe af. Imens skæres løg og hvidløg fint, og lad dem stege kort til de er klare. De må endelig ikke tage farve.

Rør fløde, æg og en masse friskkværnet peber sammen.

Kom pasta, bacon, champignon, løg og hvidløg over i en dyb sauter pande og tilsæt flødeblandingen.

Varm retten godt op og tilsæt eventuelt lidt vand hvis den er ved at brænde på. Tilsæt friskrevet parmesan og server retten varm. Smag eventuelt til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.

Drys til sidst med friskrevet parmesan og basilikum. Velbekomme!

 

I min udgave tilsætter jeg både parmesan ost i saucen, altså får varmet parmesanen med i retten, og på toppen. Jeg synes det giver retten lige det sidste. MEN, for guds skyld, lad være med at købe friskrevet parmesan. Smagen er SÅ meget anderledes i forhold til den man køber, og selv river. Jeg bruger rivejernet fra Microplane der blandt andet kan købes hos Fru Skov i Brædstrup.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *