Aftensmad og frokost

Pizza med rucola, serrano og pesto

pizza med serrano, rucola og pesto

Pizza er en favorit i næsten alle hjem, i alle mulige forskellige former og med meget forskellig topping! Jeg har denne gang lavet den lækreste sprøde pizza, som ikke tager vanvittig lang tid at lave. Den er med rucola, serrano, pesto og friskrevet parmesan, mums! Whats not to like!

Jeg har tidligere lavet en pizzadej der er lidt mere krævende på biga, som i kan finde opskriften på lige her.

Jeg har også lavet både margarita pizza og den lækreste kartoffelpizza med klaret rosmarinsmør.

Du skal bruge:

Til 4 personer (4 pizzaer)

Dejen:

4 dl lunkent vand
2 spsk sukker
25 g gær
1 spsk fint salt
1 dl fuldkornshvedemel
3 dl hvedemel

Topping:

4 dl tomatsauce
4 kugler frisk mozarella
12 stk serranoskinke (ca. 210 g)
4 håndfulde rucola
100 g basilikum pesto
Friskrevet parmesan, ca. 100 g

Fremgangsmåde:

Kom vand, sukker og gær i en røreskål og bland det godt sammen til gæren er opløst.

Tilsæt salt og hvedemelet og rør det til en ensartet masse. Hvis dejen stadig er våd, tilsættes der lidt ekstra mel.

Lad dejen hvile et lunt sted i 45 minutter under et klæde.

Forvarm ovnen på 250 grader varmluft, behold bagepladerne i ovnen.

Del dejen i 4 og rul hver pizza ud på et stykke bagepapir. Brug eventuelt lidt ekstra mel til at rulle det ud.

Smør bundene med tomatsaucen og fordel 1 frisk mozzarella kugle på hver pizza.

Bag dem i midten af ovnen i ca. 5-8 minutter, eller til kanterne er blevet gyldne.

Fordel herefter rucola, serrano, pesto og friskrevet parmesan. Server herefter pizzaen hurtigst muligt. Den er også rigtig god dagen efter på madpakke! 😉 Velbekomme!

pizza med serrano, parmesan og pesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *