Aftensmad og frokost

Pasta al Pomodoro – italiensk tomatsauce

DSC_0015

Pasta al pomodoro er en italiensk klassisk pastaret med den lækreste tomatsauce. Jeg har set og hørt flere der udelukkende laver saucen af flåede eller hakkede tomater, og det synes jeg er lidt synd, da jeg nu har prøvet begge dele og denne klart er min favorit, da man kan fornemme tomatstykkerne stadig, selvom det er blevet kogt.

Man kan sagtens tilsætte noget kød til denne ret, men jeg synes den har så meget smag i sig selv, at det ikke er nødvendigt.

Jeg har meget om ørene for tiden, og det er derfor perfekt at denne ret er fryseegnet, og man kan fryse tomatsaucen ned i mindre portioner, og have til de travle dage, sådan man blot skal koge pasta.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

400 g frisk pasta
10 blomme tomater
140 g tomatkoncentrat
2 dl vand
5 rødløg
4 fed hvidløg
1 chili
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 bndt frisk basilikum
3 spsk tørret oregano
Salt og peber

Friskrevet ost eller parmesan
Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde:

Skær løg og hvidløg i små tern og steg dem godt sammen med olivenolie i en sauterpande eller i en bred gryde.

Skær tomater og chili i små tern og tilsæt herefter de resterende ingredienser.

Lad det stege ved høj varme i ca. 8-10 minutter hvor du rører godt i det, og skru herefter ned for varmen.

Lad det simre i ca. 15 minutter. Du kan med fordel kogen pastaen imens.

Server med friskrevet ost eller parmesan og lidt frisk basilikum. Velbekomme!

DSC_0017

DSC_0020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *