Aftensmad og frokost

Mexi bowl med kylling – De Danske Familiegårde og dyrevelfærd

DSC_0015

Sponsoreret af De Danske Familiegårde

Hvis i har fulgt med på min instagram har i nok set jeg var på Kokkeriet med en masse søde bloggere her for nogle uger siden.
Vi var inviteret til event på Kokkeriet i anledningen af De Danske Familiegårdes lancering af nyt lækkert kyllingekød. Læs mere om eventet og De Danske Familiegårde under opskriften.

Mexi bowl er i mine øjne en mexicansk inspireret salat, og kan varieres i et væk. Jeg er helt vild med sydamerikansk mad, og mexicansk er ingen undtagelse.

Denne slags mad kan som sagt varieres meget og jeg skriver derfor blot hvad jeg kom i min, og forslag til hvad der også kunne være kommet i.

Du skal bruge:

Spidskål
Agurk
Gulerødder
Majs
Stegt Kyllingebryst fra De Danske Familiegårde med fajita krydderi
Revet manchego ost
Jalapenos
Finthakket løg
Avokado (eller guacamole, mmh)
Lime
Lidt chili på toppen
Salsa (on the side)

Forslag til hvad der også kunne været kommet i:

Kidney bønner
Tomater/tomatsalsa
Anden form for kål, eventuelt rødkål, hvidkål, rødt spidskål el. lign.
Koriander
Tortilla chips
Peberfrugt – i alle farver
Mango
Ris/quinoa

DSC_0018

Event på Kokkeriet:

Igennem Lahme Kommunikation blev jeg inviteret til event på Kokkeriet med De Danske Familiegårde. Som blogger bliver vi somme tider inviteret til events. Det er meget forskelligt hvad det er for nogle events, men jeg synes eventet med De Danske Familiegårde lød lige som noget for mig.

Da vi kom til Kokkeriet var der linet op med champagne og de spurgte hurtigt om nogle af os havde lyst til at prøve og sable en champagne op med en rigtig champagne sabel, og det skal man ikke spørge mig (og heller ikke Camille) om to gange, vi var hurtige til at melde os, og det er altså sværere end det ser ud!!

kimwendt-3702

(Ja lidt et uheldigt billede, men pyt 😉

Herefter blev vi inddelt i nogle hold hvor vi skulle lave en ret med kylling selvfølgelig, men i tæt samarbejde med en af kokkene fra Kokkeriet. Det var virkelig en god oplevelse og de er simpelthen så søde på Kokkeriet!

Anna Bartels, Camille Maja og jeg dannede et hold og i kan nedenfor se lidt stemningsbilleder og hvordan den endelige ret kom til at se ud

kimwendt-3962

kimwendt-3990

kimwendt-4211

kimwendt-5126

kimwendt-5770

Vores ret var pocheret kyllingebryst – jomfruhummer – glaseret persillerod – sauce på jomfruhummer. Saucen ses desværre ikke på billedet men den var SÅ lækker!!

kimwendt-5841

 

Om De Danske Familiegårde og dyrevelfærd:

Jeg er vokset op på en lille bitte gård hvor vi havde et par køer, en enkelt gris, et par heste, høns, hund og kat. Derfor er jeg også vokset op med at jeg kan gå ud og nusse køerne i panden, og håndfodre grisene. Jeg har nærmest fået ind med modermælken, at det er vigtigt at de dyr vi sætter tænderne i, har haft et godt og værdigt liv. Derfor køber jeg primært økologisk når jeg handler, og da jeg fik læst lidt om De Danske Familiegårde kunne jeg fornemme at de går lige så meget om i dyrenes velvære, som jeg selv.

“Hos De Danske Familiegårde har vi en ambitiøs målsætning om, at vælge bedre dyrevelfærd. På vores familiegårde passer vi godt på hinanden – og ikke mindst på vores kyllinger. Vi arbejder sammen for at øge dyrevelfærden, så kyllingerne får lov til at være kyllinger. Det kræver lidt mere i hverdagen – men det betyder ikke så meget, så længe man arbejder for en god sag. For os er det vigtigt, at hver eneste kylling er opdrættet med omhu. Og vi håber, at danskerne vil være med til at støtte op om projektet.”

Hurtig fakta om De Danske Familiegårde:
– Deres kyllinger er 100% danske, kan få frit og har altid adgang til mad og drikke

– Deres fritgående og økologiske kyllinger har et liv med masser af luft under vingerne

– Deres kyllinger er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

– Alle deres kyllinger er af langsomt voksende racer med naturlig vækst.

– Deres fritgående, økologiske kyllinger får økologisk grovfoder, som giver sunde og smagfulde kyllinger.

– Et godt staldliv med sikre og trygge rammer gør, at de ikke behandler deres gårdkyllinger med antibiotika

Er du nysgerrig på noget mere om De Danske Familiegårde? Så læs mere om dem her

kimwendt-5900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *