Aftensmad og frokost

Meatza tærte

DSC_6590R

Meatza er normalt en pizza hvor bunden er lavet af en kødfars. Her har jeg blot lavet den som en tærte, og det var et kæmpe hit! Jeg er kæmoe fan af tærter generelt, men synes også det er sjovt at eksperimentere, og det kom der, i denne omgang, noget vildt godt ud af!

Server gerne tærten med en grøn salat, så er der rigeligt til 4 personer.

Du skal bruge:

Til 4 personer

400 g hakket oksekød
1 æg
3 spsk havregryn
2 spsk rød pesto
10 dråber tabasco (kan undlades)
1/2 spsk paprika
3 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
Salt og peber

Fyld:

1/4 spidskål
1/2 (lille) blomkål
1 løg
2 æg
3 spsk creme fraiche
50 + 100 g revet ost
5 cherrytomater
100 g bacon

Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienser til bunden, sammen til en fars. Pres farsen ud i en tærteform og bag kødbunden i 10 minutter.

Hak spidskål, blomkål og løg fint. Bland det sammen med æg, creme fraiche og de 50 g ost. Fordel det godt i den forbagte bund, og drys med de sidste 100 g ost. Halver cherrytomaterne og placer dem på tærten. Pres dem gerne lidt ned i fyldet. Steg baconet en smule, inden det kommes over tærten.

Bag tærten i 15 minutter eller til fyldet har sat sig. Server gerne med en grøn salat. Velbekomme!

meatza tærte fredes foodlog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *