Aftensmad og frokost

Indisk dahl med raita

indisk dahl med raita 2

Jeg har en veninde der er veganer, og jeg bliver meget inspireret af at spise med og hos hende, når hun fortæller de lækreste retter hun laver. Jeg var til fødselsdag hos hende og fik en vildt lækker dahl som overbeviste mig om at jeg måtte forsøge og lave en selv, og det er kom der ngoet vildt godt ud af, hvis jeg selv skal sige det

Jeg serverede den med en lækker hjemmelavet raita til, som er en mellemøstlig udgave af tzaziki!

Du skal bruge:

Til 6 personer

Dahl:

1 spsk olivenolie
50 g friskrevet ingefær
4 fed hvidløg
1 løg
1 tsk rød karrypasta
2 spsk stødt spidskommen
1 tsk chili
1 l grøntsagsbouillon
2 ds hakkede tomater
500 g søde kartofler
550 g gulerødder
500 g røde linser
8 spsk salt

Raita:

2 agurker
4 dl græsk yoghurt
3 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk fint salt
1 knivspids peber

Fremgangsmåde:

Kom olivenolie, ingefær, hvidløg og løg i en stor gryde. Lad det stege i ca. 1 minut.

Skyld gulerødder og søde kartofler og skær der i tern, gerne lidt store, sådan der bevares noget bid, selvom det koges.

Tilsæt herefter karrypasta, spidskommen og chili og lad det stege med i ca. 1/2 minut inden du tilsætter de resterende ingredienser.

Lad det simre med låg på i ca. 45 minutter eller til både linser og grøntsager er møre. Gør gerne ofte undervejs, for at undgå det brænder på, det gør det nemt med linser.

Imens kan du lave raitaen. Skyl og riv agurkerne samt riv hvidløgene eller pres dem. Bland det herefter med de resterende ingredienser. Smag eventuelt til med mere salt og peber.

Herefter serveres den indiske dahl varm med den kolde raita og gerne noget lækkert mellemøstligt brød. Velbekomme!

indisk dahl med raita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *