Aftensmad og frokost

Hummerbisque – med hjemmelavet hummerfond

hum

Vejret skiftede lige på en tallerken i dag. Jeg gik ud af døren i morges på vej til uni, og nød det næsten, da jeg fik lidt en forårsfornemmelse, nu hvor der endelig er kommet plusgrader. Glæden varede dog ikke længe, for da jeg havre fri et par timer senere, var det allerede blevet vildt koldt igen, desværre.

MEN der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget, så nu kan vi nyde varme vinterretter indenfor lidt endnu, og i den anledning har jeg endelig fået skrevet opskriften på hummerbisque ned, som der har været en del der har efterspurgt, og den er egentlig rimelig enkel, dog er der en del ingredienser man ikke lige bruger i dagligdagen, så det er måske mere et weekend projekt hvis du vil imponere familien eller gæsterne.

Du skal bruge:

Til 4 personer

1 kg hummerskaller (jeg købte dem hos Kongsbak i Kødbyen til 35 kr. pr. kg.)
1 ds tomatpure (100 g)
1/2 dl cognac
1/4 dl pernod (kan undlades og erstattes af lidt ekstra cognac)
1/4 knoldselleri
1/2 fennikel
3 gulerødder
2 løg
1 porrer
4 dl hvidvin
Vand til det dækker
1/2 l fløde
Citronsaft
Salt

Ravioli:

1 æg
1 dl hvedemel
1 løg
1 dl hvidvin
2 spsk ricotta
5 kviste frisk timian
Skallen fra 1/4 citron
Salt og peber

Fremgangsmåde: 

Ravioli:

Kom melet i en skål. Lav en fordybning i melet og skål æggene ud heri. Pisk æggene sammen og de vil langsom optage mere og mere af melet.

Herefter æltes det godt sammen og pakkes ind i husholdsningsfilm. Lad det hvile på køl i minimum 30 min.

Hvis du har en pastamaskine bliver det en del nemmere, men det kan også fungere blot med en kagerulle.

Imens pastaen trækker laver du fyldet til raviolierne.

Hak løgene fint og steg dem klare i en lille kasserolle. Tilsæt hvidvinen og lad det fordampe.

Bland løgene sammen med ricotta, timian, skallen fra citron samt smag til med salt og peber.

Om du har pastamaskine eller ej, rulles dejen tyndt ud. Pas dog på at den ikke bliver FOR tynd, så kan den nemlig blive meget skrøbelig og nemt flække når raviolierne skal samles.

Udstik cirkler med en udstikker eller et glas. ca. 5-6 cm i diameter 🙂

Fordel fyldet på halvdelen af cirklerne, pensl kanten med pisket æg og læg herefter en cirkel ovenpå.

Pres ‘låget’ godt ned over fyldet sådan at det ikke flyder ud af kanterne. Pres dem herefter sammen med en gaffel og gentag med dem alle.

Kog dem i ca. 4 minutter alt efter størrelse.

Hummerbisque:

Skær grøntsagerne i små tern og stil til side.

Varm en stor gryde op, og tilsæt lidt olivenolie. Hæld herefter hummerskallerne i og lad dem stege godt af, i et par minutter.

Tilsæt tomatpureen, cognac og pernod og sæt ild til med det samme. Rør lidt rundt indtil ilden er gået ud. Tilsæt herefter hvidvinen og grøntsagerne samt vand til det dækker.

Lad det koge i ca. 30 minutter. Hæld det herefter gennem et klæde, og hæld tilbage i en ren gryde. Lad herefter bisquen koge ind til det halve, og smag så til med fløde citron og salt og server med den varme ravioli samt lidt frisk timian og spiselige blomster. Velbekomme!

hum1

hum3

hum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *