Aftensmad og frokost

Hjemmelavet tomatsauce – kan bruges på pizza eller i pastaretter

Tomatsauce - billede og tekst

Jeg elsker en god tomatsauce til både pizza og pastaretter. Man kan også købe nogle okay i supermarkederne, men jeg bryder mig bedst om selv at have lavet den, da jeg så også ved hvad der er i saucen, og hvilke råvarer der er brugt.

Når du laver din egen tomatsauce kan du også helt selv bestemme hvad smag den skal have. Hvis den f.eks. skal bruges på en margarita må den gerne være meget krydret, da der (for mig vedkommende) udelukkende kommer denne tomatsauce, mozarella og frisk basilikum ovenpå.

Link til en video hvor jeg bruger denne tomatsauce: https://www.youtube.com/watch?v=WDs4TxrZvCw&t=2s

Du skal bruge:

Til 1 stort glas:

1 ds flåede tomater
140 g tomatkoncentrat
1 hakket løg
1 fed hvidløg, finthakket eller presset
2 spsk salt
2 spsk peber
6 kviste frist oregano
2 spsk tørret timian
3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Svits løg, hvidløg og timian af i olivenolien sammen med salt og peber. Når de er blevet gyldne (de må ikke få farve) tilsættet tomatkoncentrat, de flåede tomater, og frisk oregano og det varmes godt op under omrøring i ca. 3-4 minutter.

Hæld det herefter i en blender og blend til den har en ensartet masse. Nogle kan godt lide den lidt grovere, så kan du undlade at blende den.

Hæld direkte på en pizza eller hæld den på glas. Den kan ca. holde sig 5 dage til 1 uge i køleskabet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *