Aftensmad og frokost

Cæsarsalat – med hjemmelavet dressing

cæsarsalat2

En rigtig cafeklassiker er denne lækre salat med stegt kylling, lækre brødcroutoner, friskrevet parmesanost og den lækreste hjemmelavede dressing!

Du skal bruge:

Til 2 personer

2 kyllingebryster
2 små hjertesalater
10 cherrytomater
50 g pecorino (parmesan)
1/2 flute til croutoner
Olivenolie
Salt

Til dressingen:

2 æggeblommer
1 tsk sennep
1 tsk eddike
2 ansjosfileter
2 fed hvidløg
30 g revet parmesan
Saften fra 1/2 citron
3 dl smagsneutral olie
3 spsk vand
Lidt salt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.

Hak eller blend ansjosfileter og hvidløg meget meget fint. Bland det sammen med æggeblommer, sennep, eddike, parmesan og citron.

Pisk det herefter godt sammen og tilsæt den smagsneutrale olie lidt af gangen. Når den har en tyk konsistens, kan du med fordel piske lidt vand i, så bliver dressingen lidt mere flydende og lidt mere hvid, hvilket jeg godt kan lide når det skal bruges til en salat.

Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra citronsaft og stil på køl, hvor den kan trække.

Skær flutet i tynde skiver og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie udover, samt lidt salt. Bag dem i ovnen i ca. 7-8 minutter eller til de er let gyldne.

Steg kyllingen på en varm pande med dine favoritkrydderier. Skær herefter kyllingefileterne i mindre stykker.

Skær salat og tomat i mindre stykker og anret en tallerken med salaten, tomaterne, kyllingen, dressingen og de sprøde croutoner.

Velbekomme!

cæsarsalat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *