Aftensmad og frokost

Bagt blomkål med sprød urtecrust

DSC_0011

Bagt blomkål er noget af det meste enkle tilbehør, og man kan bruge det til en masse forskellige retter. Her har jeg lavet en lækker urtecrust til at komme ovenpå og nærmest danne en sprød lækker og smagfuld skal. Virkelig lækkert og kan bruges til både kødretter, fisk og skaldyr.

Du skal bruge:

Tilbehør til 4 personer:

1 blomkål
2 spsk hakkede krydderurter, jeg brugt timian, purløg og persille
2 fed hvidløg, finthakket/presset
1 spsk rasp
2 spsk sennep
1 spsk honning
1 spsk salt
1 tsk peber

1 dl creme fraiche
1 spsk mayonnaise
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk citronsaft
2 spsk hakket timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 200 grader varmluft

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad det stå og trække på køl.

Tag de store blade af blomkålet og placer det midt på en bageplade med bagepapir.

Rør krydderurter, hvidløg, raso, sennep, honning, salt og peber sammen og fordel det udover blomkålet. Jeg brugte en ske og en pensl for at få det til at sidde godt fast.

Bag blomkålet midt i ovnen i 40 minutter. Server med en sprød salat og et lækkert stykke kød! Velbekomme!

DSC_0002

DSC_0006

DSC_0017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name *

Your website *

Comments *